Brutale Honda Urban EV Concept gaat écht komen (in aangepaste vorm)

Geen reacties

De Honda Urban EV Concept is een van de leukste studiemodellen op de IAA in Frankfurt. Het mooiste is: hij gaat écht komen, maar wel in aangepaste vorm uiteraard.

Honda toont op de IAA in Frankfurt de voorbode van een elektrische stadsauto die in 2019 op de markt komt. Wat ons betreft brengt het merk ‘m zó op de markt, maar we gaan iets te snel. “Het is echt een concept car. Ja, er komt een stadsauto met elektrische aandrijving van Honda, maar hoeveel elementen die van deze Urban EV Concept overneemt kan ik niet zeggen”, aldus Georges Dewulf van Honda Benelux. Als we doorvragen, blijkt dat een groot deel van het ontwerp waarschijnlijk wel overeind blijft staan en dat is goed nieuws.

Honda wil uiteindelijk van elk model een elektrische of hybride uitvoering op de markt brengen. De auto die voorkomt uit de Urban EV Concept is de eerste volledig elektrische Honda in Nederland. De keuze voor een elektrische stadsauto in plaats van een groot en duur model is simpel: “Wij willen dat in 2025 tweederde van onze verkopen bestaat uit geëlektrificeerde auto’s. We moeten wel een stadsauto hebben om dat doel te bereiken.”

De Urban EV Concept heeft naast een leuk uiterlijk ook een opvallend interieur, met een enorm beeldscherm over de hele breedte. Dat staat nog iets verder van de werkelijkheid af, maar Honda toont in ieder geval creativiteit met dit studiemodel.