Europese versie Honda CR-V is klaar

Geen reacties

Honda presenteert op de autosalon van Genève volgende week de Europese versie van de nieuwe CR-V. De SUV wordt voor het eerst leverbaar met hybride-aandrijving.

De Europese versie van de nieuwe Honda CR-V is klaar voor de première op de autosalon van Genève. Ten opzichte van de Amerikaanse uitvoering is het ontwerp iets aangepast maar belangrijker nog: in Europa krijgen we een hybride. Honda kondigde vorig jaar al aan dat die in plaats van de dieselversie komt. De i-MMD hybride aandrijflijn bestaat uit een 2.0 i-VTEC benzinemotor en twee elektromotoren, die gekoppeld zijn aan een ‘fixed gear’-versnellingsbak.

Ook 1.5 turbomotor

De nieuwe CR-V wordt daarnaast leverbaar met een 1.5 i-VTEC Turbo benzinemotor, die gekoppeld is aan een handgeschakelde versnellingsbak of een CVT-automaat. Zowel de hybride als de 1.5 benzineversie zijn optioneel te voorzien van vierwielaandrijving.

Volgens Honda is de nieuwe CR-V een van de meest gestroomlijnde SUV’s in zijn segment, mede dankzij de afsluitbare grille. Ten opzichte van het uitgaande model is de wielbasis langer, waardoor er meer ruimte voor passagiers is. Het dashboard wordt gedomineerd door twee 7 inch beeldschermen, een in de middenconsole en een die als vervanging van de analoge tellers dient. Voor het eerst is de CR-V leverbaar met een derde zitrij. Met de extra stoelen ingeklapt is de kofferbak groter dan voorheen, nieuw is ook de elektrisch bedienbare achterklep. 

De nieuwe CR-V maakt zijn debuut op de autoshow van Genève volgende week en verschijnt in het najaar bij de Nederlandse dealers. De hybride-uitvoering volgt begin 2019. De prijzen zijn nog niet bekend.