Honda CR-V is de ruimtekampioen

Geen reacties

Honda komt naar de autosalon van Genève met de Europese versie van de nieuwe CR-V. Bijzonder is dat het nieuwe model met hybride-aandrijving verkrijgbaar wordt.

Op de autosalon van Genève is de nieuwe CR-V het grote nieuws van Honda. Zoals eerder aangekondigd komt het nieuwe model met hybride-aandrijving in plaats van een dieselmotor: “Het is een trend dat de vraag naar dieselversies daalt en daar springen we op in met een hybride-uitvoering. Wij denken met deze techniek een oplossing te hebben”, aldus de woordvoerder van het merk. In Nederland werd de dieseluitvoering van de CR-V toch al nauwelijks verkocht: “Wij hebben veel particuliere klanten en die kiezen liever voor benzine.” Ook op dat gebied is er goed nieuws, want de lagere CO2-uitstoot van de nieuwe 1.5 turbomotor zou zomaar eens tot lagere prijzen kunnen leiden.

De vraag naar dieselversies daalt en daar springen we op in met een hybride-uitvoering

Dé troef van de nieuwe CR-V is de enorme ruimte. Er zijn weinig auto’s die zoveel plaats hebben op de achterbank als de nieuwe CR-V en ook de kofferbak is enorm. De nieuwe zevenzitsuitvoering kunnen we nog niet uitproberen, op de stand van Honda staat alleen een CR-V met vijf zitplaatsen. Het dashboard is voorzien van diverse elementen uit de laatste generatie Civic, aangevuld met hout-look afwerking voor een meer luxe uitstraling. Over de Civic gesproken, de nieuwe CR-V staat op hetzelfde platform als de hatchback. Dat belooft dus veel goeds voor de rij-eigenschappen.

De nieuwe CR-V komt in oktober naar Nederland, de hybride volgt begin volgend jaar. Prijzen kunnen we je helaas nog niet vertellen.