Elektrische Honda eind 2019 op de markt

Geen reacties

Op de Autosalon van Frankfurt vorig jaar verraste Honda met de Urban EV Concept. Deze voorbode van een elektrische Honda met retro-styling heeft veel positieve reacties geleid. Naar aanleiding van dit succes heeft Honda op de Autosalon van Genève bekend gemaakt dat het model eind 2019 daadwerkelijk op de markt verschijnt.

Hoewel er nog geen specificaties van de Urban EV bekend zijn, is het duidelijk dat Honda de auto als stadsauto profileert. We verwachten dat Honda gedurende het jaar meer gegevens bekend zal maken, voordat de orderboeken begin 2019 open gaan.

Elektrische ambities

Al tijdens de presentatie van de Urban EV Concept liet de woordvoerder van Honda Nederland ons weten dat er ‘een elektrische stadsauto’ aan zit komen. Hij gelooft dat in 2025 tweederde van alle verkopen bestaat uit elektrische auto’s. Een stadsauto is onmisbaar bij het behalen van die doelstelling.

De Honda Urban EV Concept verschijnt naar verwachting eind 2019 bij de dealer, vanaf begin 2019 is de auto te bestellen. Tegen die tijd verwachten we ook de volledige specificaties te kunnen vermelden.