Honda CR-V Hybrid heeft 184 pk

Geen reacties

Honda heeft meer informatie bekend gemaakt over de CR-V Hybrid, die begin 2019 naar Nederland komt. De hybride-uitvoering heeft 184 pk vermogen en kan over korte afstanden volledig elektrisch rijden.

Het was al bekend: de nieuwe Honda CR-V komt als hybride. Maar nu weten we ook hoeveel vermogen deze milieuvriendelijke aandrijflijn heeft: 184 pk. Het koppel bedraagt 315 Nm. Volgens Honda werken twee elektromotoren en de 2.0 benzinemotor naadloos samen. Dat is mede mogelijk door het ontbreken van een gewone versnellingsbak. Er is een gefixeerde koppeling aanwezig die zorgt voor een directe verbinding tussen de draaiende delen. De brandstofmotor drijft alleen de wielen aan bij hogere constante snelheden en heeft dus geen verschillende verzetten nodig. Bij lagere snelheden en accelereren wordt de SUV aangedreven door elektromotoren. 

Het hybridesysteem werkt volledig automatisch en regelt de meest ideale aandrijving per situatie. Bij lage snelheden rijdt de CR-V volledig elektrisch en dus geruisloos. De brandstofmotor treedt in werking als er meer power wordt gevraagd, maar niet om de wielen aan te drijven. In de meeste situaties dient de benzinemotor alleen als aanjager voor de generator om de batterijen op te laden. Volgens Honda rijdt de CR-V bij gematigde snelheden de helft van de tijd elektrisch en als het wat harder gaat ongeveer een derde. Pas bij hogere snelheden komt er een directe verbinding tussen de 2.0-motor en de wielen tot stand. Op een display kan de bestuurder de werking van het hybridesysteem in de gaten houden.

Honda zet de nieuwe CR-V met hybride aandrijflijn begin 2019 bij de Nederlandse dealers neer. De prijs is nog niet bekend.