Honda maakt verbruikscijfers CR-V Hybrid bekend

Geen reacties

Honda heeft, voorafgaand aan de presentatie op de autosalon van Parijs, de verbruiks- en CO2-cijfers bekend gemaakt van de CR-V Hybrid. De hybride SUV heeft een theoretisch brandstofverbruik van 5,3 l/100 km (1 op 18,8).

Stukje bij beetje maakt Honda meer informatie bekend over de CR-V Hybrid. De officiële presentatie van de nieuwe, hybride SUV is op de autosalon van Parijs volgende week, de showroomintroductie volgt begin 2019. Honda maakt nu de verbruikscijfers van zijn eerste hybride SUV ooit bekend: 5,3 l/100 km (1 op 18,8). De CO2-uitstoot is 120 g/km.

Honda biedt ook een vierwielaangedreven versie aan, daarvan liggen de waarden iets hoger: 5,5 l/100 km (1 op 18,1) en 126 g/km. Alle door Honda opgegeven cijfers zijn NEDC-waarden, later worden de meer realistische WLTP-cijfers bekend gemaakt. Die moet elke autofabrikant verplicht communiceren.

De 184 pk sterke hybride aandrijflijn van de Honda CR-V bestaat uit twee elektromotoren en een 2.0 benzinemotor en heeft geen versnellingsbak. De benzinemotor drijft alleen de wielen aan bij hogere constante snelheden, op andere momenten dient de 2.0-motor als aanjager voor de generator die de accu’s oplaadt.