Honda CR-V Hybrid: op deze wil je wachten

Geen reacties

Honda heeft het productiemodel van de CR-V Hybrid klaar. Dit is de uitvoering waar je op wil wachten, want het wordt waarschijnlijk de meest aantrekkelijk geprijsde en comfortabelste CR-V die je kunt krijgen.

Veel grote merken laten het afweten op de Autosalon van Parijs, maar Honda is gewoon aanwezig. Op de bescheiden stand van het merk staat de nieuwe CR-V Hybrid als belangrijkste primeur. De hybride-uitvoering is dankzij de lage CO2-uitstoot waarschijnlijk de meest aantrekkelijk geprijsde uitvoering en dat met een vermogen van 184 pk. De exacte prijzen zijn overigens nog niet bekend. De woordvoerder: “We zijn er nog mee bezig, de Hybrid gaat eind januari, begin februari in de verkoop dus we verwachten begin 2019 meer te weten.”

Honda verwacht dat in Nederland 80 procent van de klanten zal kiezen voor de hybride uitvoering. Aan de buitenkant en in het interieur zie je nauwelijks dat er bijzondere techniek onder de motorkap ligt, alleen aan de badges en het ontbreken van een versnellingspook kun je de Hybrid herkennen.

De komst van de hybride uitvoering betekent dat Honda geen dieselmotor meer gaat aanbieden. Toch haalt het merk niet meteen alle diesels uit zijn assortiment: “Het gaat geleidelijk, we blijven de Civic en HR-V met een dieselmotor verkopen. Als er nieuwe generaties komen dan zullen we de diesels waarschijnlijk vervangen door hybrides.”

De CR-V met benzinemotor staat over 2 weken in de Nederlandse showrooms, de hybride volgt zoals gezegd begin 2019.