Honda Rugged Open Air Vehicle Concept doet wat het belooft

Geen reacties

Een naam bedenken die niets aan duidelijkheid te wensen over laat, dat kun je wel aan Honda overlaten. Wil je een gemeen snelle grasmaaier, dan is er de Mean Mower. Wil je liever een robuust, open voertuig om mee door het zand crossen? Dan moet je deze Rugged Open Air Vehicle Concept hebben. Goed, het is een concept car, maar ook dit voertuig getuigt van Honda’s niet aflatende hang naar avontuur.

De Honda Rugged Open Air Vehicle Concept is gemaakt door Honda’s Amerikaanse R&D-afdeling. Het combineert het gebruiksgemak van de Honda Ridgeline pick-up en de Honda Pioneer 1000 buggy. Het onderstel is daadwerkelijk afkomstig van de pick-up terwijl de deuren hun oorsprong vinden op de buggy. De laadbak is speciaal voor de concept car ontworpen, maar wel geïnspireerd op die van de Pioneer.

Het dashboard is een basale variant van dat in de luxe Ridgeline, terwijl het weerbestendige stuurwiel van de Pioneer 1000 pas gemaakt is op de stuurkolom. De sportieve kuipstoelen, afkomstig uit een Civic Type R, zijn overtrokken met een waterbestendige stof. Het resultaat is een waanzinnig stoere buggy met het formaat van een pick-up truck.

De Honda Rugged Open Air Vehicle Concept is een eenmalige vingeroefening en zal dat waarschijnlijk wel blijven. Hij is te zien op de SEMA Show in Las Vegas.