Nieuw topmodel Honda Civic

Geen reacties

Van de Honda Civic verschijnt in mei een extra sportief topmodel op de markt. Het gaat om de Civic 2.0 Sport die vanaf mei leverbaar wordt in een vijfdeurs variant. Dat is gelijk een belangrijk verschil met de Civic Type R, die alleen leverbaar is als driedeurs.

En zo zijn er nog meer verschillen. De Civic Type R is namelijk een echte hot hatchback, met zijn vermogen van 200 pk en acceleratie van 0 tot 100 km/h in 6,6 seconden. De Civic 2.0 Sport moet het doen met 160 pk vermogen en een koppel van 179 Nm. Daarmee bedraagt de topsnelheid nog altijd 208 km/h, en het sprintje van 0 tot 100 km/h gaat in een zeer aanvaardbare 8,5 seconden.

De Civic 2.0 Sport heeft dezelfde standaarduitrusting als de 1.6 ES uitvoering, aangevuld met ESP, lederen bekleding op stuurwiel en pookknop, radiobediening op het stuur, sierstrips in carrosseriekleur en cruisecontrol. Aan de buitenkant is hij te herkennen aan 16 inch lichtmetalen wielen en een grille met honingraatrooster.

Voor die extras betaal je bijna 3.200 meer dan de Civic 1.6i ES, wat betekent dat de prijs in totaal op 28.350,- komt. Vanaf mei is de Civic 2.0 Sport leverbaar.