Honda pakt uit op de IAA in Frankfurt

Geen reacties

De Accord Tourer Concept beleeft tijdens de Internationale Autoshow IAA in Frankfurt zijn werelddebuut. Met deze conceptauto geeft Honda aan welke designkoers het volgt voor zijn nieuwe Accord Tourer, die volgend jaar op de markt komt.
De Accord Tourer Concept is breed en laag en straalt hierdoor sportiviteit en emotie uit. Een perfecte combinatie met de uitgebreide keus van geavanceerde motoren met een lage uitstoot, waarmee de Accord Tourer leverbaar zal zijn. Voor het onderstel maakt Honda gebruik van innovatieve technologieën voor een uitstekende besturing, zonder dat het ten koste gaat van het rijcomfort. De introductie van de productieversie van de Accord Tourer staat gepland halverwege 2008.

Milieu
De volgende generatie van Honda’s schone dieselmotor, de Civic Hybrid en de FCX Concept met volledig functionerende brandstofcel staan op het Milieu-deel van de Honda-stand. In 2008 is de FCX productierijp en wordt hij in de Verenigde Staten en Japan via een leaseconstructie op de markt gebracht.

Sport
Op het Sport-gedeelte van de stand toont Honda zijn huidige Formule 1-auto, de RA107 die door Jenson Button en Rubens Barichello wordt gereden.

Honda staat niet alleen bekend om zijn personenauto’s, ook in de motorsport speelt het merk een grote rol. Om dit te benadrukken, toont Honda in Frankfurt daarom de Repsol Honda RC212V van MotoGP-rijders Dani Pedrosa en Nicky Hayden. Verder staat ook de Honda CBR1000RR Fireblade op de beurs. Deze motor nam deel aan de Isle of Man TT-race. John McGuinness reed daar met deze motor een ronde met een gemiddelde snelheid van 209 kilometer per uur en won de Senior TT-race.

Maar bezoekers aan de Honda-stand krijgen meer unieke innovaties van het merk te zien, waaronder de ‘menselijke’ robot ASIMO, Honda’s zonnepanelen en Honda’s allereerste commerciële vliegtuig, de HondaJet.