Miljoenste Civic uit Swindon

Geen reacties

De Honda-fabriek in het Engelse Swindon heeft een bijzondere mijlpaal bereikt. Onlangs rolde er de miljoenste Civic van de band. Niet geheel toevallig was het jubileumexemplaar een vuurrode Type R.

De Honda Civic wordt al sinds september 1994 geproduceerd in Swindon. In dat eerste jaar bleef de productie nog beperkt tot 6.652 stuks, maar de drukte liet niet lang op zich wachten. Inmiddels is de jaarproductie opgelopen tot bijna 139.000 stuks. “Dit is de enige Honda-fabriek ter wereld waar de drie- en vijfdeursversies van de Civic van de band lopen. We zijn er bijzonder trots op dat inmiddels één miljoen tevreden klanten rondrijden in een Civic die bij ons is gebouwd”, aldus David Hodgetts, directeur van Honda UK Manufacturing Ltd.

De miljoenste in Swindon geproduceerde Civic is een rode Type R voor een Engelse klant. “De Civic vormt de basis van ons succes in Engeland en op de Europese markt”, vervolgt Ken Keir, Senior Vice President van Honda Motor Europe. “Klanten kiezen voor de Civic vanwege zijn innovatieve design en de uitstekende kwaliteit. Daarmee weten we een trouwe klantengroep aan ons merk te binden en spreken we in heel Europa ook een nieuwe doelgroep aan.”