Honda presenteert productiemodel brandstofcelauto

Geen reacties

Honda toont op de Los Angeles International Auto Show de nieuwste versie van de brandstofcelauto FCX. De Clarity is niet langer een conceptmodel, want de auto zal volgend jaar in productie genomen worden. Een gelimiteerd aantal leaserijders in Californië krijgt komende zomer de beschikking over het geavanceerde model.

De Honda FCX Clarity is gebaseerd op de FCX Concept die afgelopen maart op de autoshow van Genève zijn Europese debuut beleefde. De auto loopt op waterstof en stoot daardoor geen CO2 uit. Het brandstofcelpakket is zo compact mogelijk gehouden, zodat de auto een ‘normaal’ design kon krijgen. De FCX Clarity heeft een actieradius van ongeveer 430 kilometer. De topsnelheid bedraagt 160 km/h. Met een maximumkoppel van 256 Nm kan de auto prima mee in het reguliere verkeer.

De Honda FCX Clarity beschikt over een rijke uitrusting. Een achteruitrijcamera is bijvoorbeeld standaard. Uitermate praktisch is dat in het navigatiesysteem de locaties van waterstoftankstations zijn voorgeprogrammeerd. Voorlopig wordt de auto alleen in het zuiden van Californië geleverd aan zakelijke rijders.