Honda toont Accord Tourer in Genève

Geen reacties

Honda laat weten dat de nieuwe Accord Tourer in maart zijn debuut zal maken tijdens de Salon van Geneve. Eerder dit jaar onthulde de Japanse autofabrikant in Frankfurt nog een studiemodel van de stationwagen.

Afgaand op het uiterlijk van de concept car volgt Honda voor de Accord Tourer dezelfde lijn als voor de Civic. Dat betekent ronde vormen voor de neus en een meer scherp gesneden design aan de achterzijde. In september beloofde Honda nog dat de definitieve productieversie van de Honda Tourer slechts in detail zal afwijken van het concept.

Voor het nieuwe model belooft Honda ook dat deze oog heeft voor het milieu. Zo voldoet de nieuwe Accord Tourer bij zijn marktintroductie als een van de eerste auto’s aan emissie-eisen volgens de toekomstige Euro5-norm. Het motorenpalet, bestaand uit een 2,0 en 2,4 liter benzinemotor en een 2,2 liter diesel zijn overgenomen van de huidige Accord. Door enkele technische aanpassingen hebben de krachtbronnen echter meer vermogen gekregen, terwijl ze ook zuiniger en schoner zijn geworden.

Enkele maanden nadat Honda in Genève het doek van de nieuwe Accord Tourer heeft afgetrokken, staat het nieuwe model in de showrooms. De marktintroductie staat gepland voor medio 2008.