Honda zet vol in op hybride en brandstofcel

Geen reacties

Honda introduceert de komende jaren drie nieuwe hybridesystemen én een waterstofauto. Honda gaat de komende jaren in Europa vol inzetten op brandstofbesparende technieken.

Er komen meer hybrides van Honda. Die belofte heeft CEO Takanobu Ito gedaan. Het merk werkt aan de doorontwikkeling van haar IMA-hybridesysteem zoals dat nu wordt toegepast in de CR-Z, Jazz Hybrid en Insight. De motoren krijgen meer vermogen en accucapaciteit wordt verbeterd waardoor de hybrides van het merk over een grotere afstand geheel elektrisch kunnen rijden.

Naast het zogenaamde ‘een motor hybridesysteem’ werkt Honda aan een aandrijflijn met twee elektromotoren naast een brandstofmotor. Deze techniek gaan we terugzien in de middelgrote modellen van het merk, zoals de Accord en CR-V. Wanneer dat gaat gebeuren vertelt Ito niet. Het derde systeem kondigde Honda al eerder al aan en draagt de naam Sport Hybrid SH-AWD. Honda gaat deze techniek met drie elektromotoren toepassen in de nieuwe NSX.

De drie hybridesystemen krijgen in 2015 gezelschap van een auto met brandstofcel. Honda heeft al een waterstofauto, de FCX Clarity die op kleine schaal verkocht wordt in de V.S. en Japan. De opvolger van die auto komt ook naar Europa.