Honda Accord vol in beeld

Geen reacties

Hier is de volledig nieuwe Honda Accord! Na diverse teasers trekt het Japanse merk nu het doek af van de nieuwe middenklasser. Qua uiterlijk een evolutie ten opzichte van de vorige generatie, qua veiligheid een revolutie.

Honda geeft bij de introductie van de nieuwe Accord hoog op over de veiligheid van de nieuwe middenklasser. De auto is leverbaar met een indrukwekkende rij veiligheidsafkortingen: VSA, TSA, MAEPS, ADAS, CKAS, CMBS, ACE, ESP, ABS en ga nog maar even door. De opvallendste is Motion Adaptive Electric Power Steering, een systeem dat een kleine stuurimpuls geeft op het moment dat de auto dreigt te gaan slippen. Zo geeft de bestuurder instinctief de goede stuurcorrectie. Ook Trailer Stability Assist, dat moet voorkomen dat een aanhangwagen instabiel wordt, is de moeite van het noemen waard.

Het uiterlijk van de nieuwe Accord is een evolutie van de vorige en niet zo gewaagd als de Civic. In het interieur moeten de volgens Honda ‘zwevende wijzerplaten’ voor een onderscheidend accent zorgen. Verder zijn de gebruikte materialen en de afwerking er volgens de Japanners flink op vooruit gegaan.

Op motorgebied lijkt er in eerste instantie weinig veranderd, er is nog steeds keuze uit een 2.2 diesel en een 2.0 en 2.4 benzinemotor. Alle motoren hebben echter wat specificaties ondergaan, de diesel is zelfs compleet nieuw en gaat voortaan door het leven als iDTEC. Het vermogen stijgt ten opzichte van de vorige generatie met 10 pk naar 150 en het koppel neemt toe tot 350 Nm. De 2.0 benzinemotor is zuiniger geworden en de 2.4 is met 200 pk wat krachtiger. Alle motoren beschikken standaard over een zesversnellingsbak en een automaat behoort tot de mogelijkheden.

Zoals ieder model dat in één dezer dagen wordt onthuld staat de Accord op de Autosalon van Genève, waar hij voor het eerst te bewonderen is. In juni moet de nieuwe Honda in de showroom staan.