Nieuwe hybride Honda in 2009

Geen reacties

Honda start volgend jaar een hybrideoffensief. In het voorjaar verschijnt een compleet nieuw model, dat qua design is gebaseerd op de waterstofauto FCX Clarity. Daarnaast biedt Honda hybride uitvoeringen van de CR-Z, Civic en Jazz aan.

Van deze vier hybride modellen verwacht Honda op jaarbasis in totaal een half miljoen exemplaren te kunnen verkopen. De nieuwe hybride auto wordt een vijfdeurs hatchback. De aandrijflijn bestaat uit een compacte verbrandingsmotor, nieuwe elektronische besturingseenheid en een aanzienlijk lichtere accu.

De auto krijgt een volledig nieuw onderstel, waarbij veel techniek onder de kofferruimte is weggewerkt. Om bestuurders van de nieuwe hybride Honda te helpen met het zo zuinig mogelijk rijden, wordt de auto voorzien van een elektronische ‘spaarassistent’.

“Honda neemt het milieu serieus”, zegt Takeo Fukui, president van het Japanse merk. “De ontwikkeling van de nieuwe hybride-auto is een belangrijke stap naar betaalbare schone techniek. Zuinige hybride-auto’s dragen bij aan de verlaging van de wereldwijde CO2-uitstoot.”

Het ombouwen van de FCX Clarity tot een hybride-auto is een logische stap voor Honda. De brandstofcelauto is vanaf deze zomer namelijk op beperkte schaal leverbaar in de Verenigde Staten. Met de toevoeging van een hybride variant haalt Honda er natuurlijk sneller de ontwikkelings- en ontwerpkosten uit.