Honda S2000 geeft nog niet op

Geen reacties

Ondanks aanhoudende geruchten over het nabijzijnde einde van de Honda S2000, begint het model gewoon aan een nieuw hoofdstuk in zijn lange bestaan. Op de New York Auto Show onthult Honda de CR-versie van de roadster.

De S2000 draait alweer een tijdje mee en is door velen al ten dode opgeschreven. Geruchten over een gesloten opvolger worden aangewakkerd door de Small Hybrid Concept Car die Honda in Genève heeft onthuld en ook op AutoRAI 2007 te zien zal zijn. Dit studiemodel zou een opmaat zijn voor de vervanger van de roadster.

Honda zelf laat zich nog niet uit over de toekomst van de S2000. Het merk presenteert, geheel tegen alle verwachtingen in, een nieuwe uitvoering van het model op de autotentoonstelling in New York. De S2000 is volgens Honda agressief afgestemd. CR is dan ook een verwijzing naar de clubsport racers waarmee het Japanse merk hoge ogen gooit in de autosport. Technische specificaties zijn nog niet bekendgemaakt. Ook zijn er nog geen foto’s van het nieuwe model beschikbaar.