Productie elektrische stadsauto Honda start nog dit jaar

Geen reacties

Honda showt een bijna-productierijp prototype van zijn elektrische stadsauto. De productie van het model begint later dit jaar.

Honda presenteert op de autosalon van Genève volgende week de e-Prototype. Dat is een zo goed als productierijpe versie van een elektrische stadsauto, waarvan de productie nog dit jaar start. Slechts details verraden dat de e-Prototype een studiemodel is. Zelfs opvallende elementen als de verzonken deurgrepen en de achteruitkijkcamera’s gaan we op het productiemodel terugzien.

De elektrische stadsauto van Honda kan zo’n 200 kilometer rijden op een accu en is voorzien van een snellaadfunctie. Daarmee zijn de batterijen in een half uur voor 80 procent op te laden. Andere gegevens, zoals het vermogen van de elektromotor, zijn nog niet bekend. Wel kondigt Honda aan dat de auto achterwielaandrijving heeft, wat voor aansprekende rij-eigenschappen moet zorgen.

Het retrodesign is een doorontwikkeling van wat we op de Urban EV Concept uit 2017 zagen. De combinatie van nieuwe techniek met klassieke ontwerpelementen kenmerkt ook het dashboard, dat is voorzien van enorme beeldschermen en een afwerking van hout.