Honda bouwt meer auto’s in V.S. dan in Japan

Geen reacties

Voor het eerst in de geschiedenis van Honda is Japan niet het grootste productieland voor het merk. In de Verenigde Staten bouwde Honda in het tweede kwartaal van 2010 meer auto’s dan in het thuisland.

Japan is voor Honda in het tweede kwartaal van 2010 niet het grootste autoproductieland. In de Verenigde Staten werden in die periode meer Honda’s gebouwd dan in het thuisland. Het gaat slechts om kleine verschillen maar het is voor het eerst in de geschiedenis van Honda dat Japan niet het belangrijkste productieland is.

In de V.S. liepen in het tweede kwartaal 236.819 auto’s van de band, in Japan waren dat er 236.559. In Noord-Amerika produceerde Honda zelfs ruim 320.000 auto’s. Over heel 2010 loopt de Japanse productie nog wel met 11.000 stuks voor op die in de V.S.

De belangrijkste reden voor de stijgende productie in Noord Amerika is dat Honda steeds meer modellen die daar verkocht worden ook ter plaatse bouwt. Negentig procent van alle in de V.S. verkochte Honda’s wordt in Noord Amerika gebouwd.