Eerste foto Honda Insight

Geen reacties

Dít is de eerste foto van de Honda Insight, het nieuwste hybridemodel van de Japanners. In grote lijnen is de productieversie gelijk aan de Insight Concept, die op de Autosalon van Parijs stond.

De Honda Insight maakt z’n debuut op de Autoshow van Detroit in januari en staat in april al bij de Nederlandse dealers. De uiteindelijke versie wijkt nauwelijks af van de Insight Concept. De futuristische lichten en wielen zijn vervangen door iets conventionelere exemplaren. Gevolg is wel dat de Insight wat minder dynamisch oogt dan het studiemodel. De auto op de foto heeft de Amerikaanse specificaties maar de verschillen met de Europese versie zijn minimaal.

Honda heeft z’n IMA hybride-systeem verbeterd, het is lichter en compacter dan in de Civic Hybrid. Een interessante noviteit is het Eco Drive Assist System, een systeem dat de bestuurder helpt om zo zuinig mogelijk te rijden. Volgens Honda wordt zuinig rijden op deze manier ook nog ‘leuk’.

Veel informatie geeft Honda verder nog niet vrij. Op de Autosalon van Parijs konden we je al vertellen dat de Civic Hybrid gewoon blijft bestaan, naast de Insight. Sterker nog, waarschijnlijk wordt het nieuwe model goedkoper dan de Civic, hoeveel precies weten we nog niet. Honda verwacht wereldwijd jaarlijks 200.000 Insights te verkopen.