Honda Civic hybride raceauto met hulp van Lotus

Geen reacties

Hybride auto’s hebben niet bepaald het imago van sportwagens. Toch is er in Groot-Brittannië een bedrijf wat al jaren racet met hybride auto’s van het merk Honda: Oaktec, een specialist in energiezuinig auto-ontwerp. Oaktec is onlangs een samenwerking aangegaan met Lotus om de Honda Civic Hybrid te tunen tot een echte rallyauto.

Het is de bedoeling dat de samenwerking resulteert in een hybride Honda Civic die geschikt is voor op het circuit. Hoewel Oaktec al ervaring heeft met het opvoeren van Honda’s, zegt een bedrijfswoordvoerder: “Het is een complexe taak om al het potentieel van een hybride aandrijflijn te benutten. Met de knowhow van Lotus zal dit echter lukken.” De twee geven nog geen details prijs over de uit te voeren aanpassingen.

Wel is bekend dat Lotus is ingehuurd voor het optimaliseren van de accu en de elektromotor, om daaruit meer pk’s te genereren. Daarnaast zal Lotus het Honda hybride-controlesysteem Integrated Motor Assist (IMA) upgraden. Het doel hiervan is het terugwinnen van de ‘aggressieve’ remenergie die tijdens het racen ontstaat.

De rallyversie van de Civic Hybrid zal worden uitgevoerd met een 1,4 liter benzinemotor en een elektromotor. Daarnaast bevat de auto Honda’s Continu Variabele Transmissie (CVT). De kracht wordt op de voorwielen overgebracht. We zijn benieuwd of de auto het succes evenaart van de (aangepaste) Honda Insight, waarmee Oaktec in 2006 een klasse-kampioenschap won.