Nieuwe kansen voor Honda Jazz en Stream

Geen reacties

De Honda Jazz en Stream zijn nou niet bepaald verkooptoppers, zeker niet in Nederland. Hoewel dit niet alleen aan de vormgeving te wijten is in vergelijking tot de concurrentie zijn het zeker geen koopjes heeft Honda gemeend beide modellen nog eens op te frissen.

Het meest ingrijpende gewijzigd is de Stream. Honda Nederland is vast geschrokken van de magere verkoopaantallen, want in tweeënhalf jaar tijd 400 orders schrijven is zeker geen prestatie om over naar Japan te schrijven. De nieuwe voorkant is zeker opvallend. De koplampen, bumper, grille en motorkap zijn nieuw en ook de achterlichten zijn vers van de tekentafel. Al met al oogt de Stream nu een stuk stoerder.

De interieuropstelling werd ook aangepast. Zo bestaat de tweede zitrij voortaan uit twee losse stoelen in plaats van een bank. Nieuwe stofjes en andere detailwijzigingen completeren de facelift. Net als voorheen is de Stream met een 1.8 (125 pk) en een 2.0 (156 pk) benzinemotor leverbaar. Begin volgend jaar staat hij in de showrooms. Over de prijzen is nog niets bekend.

Nieuwe knipperlichten

De vernieuwingen bij de Jazz zijn vooral in de uitrusting te vinden, want op nieuwe witte zijknipperlichten na bleef het uiterlijk ongewijzigd. Alle versie hebben voortaan remschijven, een sleutel met geïntegreerde afstandsbediening, chromen deurgrepen in het interieur en verlichte knopjes van de elektrische buitenspiegels (jawel!). Onder de motorkap heeft de 1.4i plaatsgemaakt voor de 1.2i met 78 pk, die al als limited edition leverbaar was. De 1.2 kost 14.800,-. Voortaan is de Jazz er ook als extra sportieve 1.4 ES Sport, die inclusief spoilers en lichtmetalen velgen, voor 20.380,- in de prijslijst staat.