Europees debuut Honda CR-Z in Genève

Geen reacties

Honda presenteert op de autosalon van Genève de CR-Z. De auto is voor het eerst in Europa te zien. Het grappige conceptmodel 3R-C maakt z’n werelddebuut.

De Honda CR-Z debuteert op de autosalon van Genève voor de Europese markt. De auto oogt sportief met een lage neus en een onderscheidend ontwerp. Zoals we bij Honda gewend zijn heeft de auto een futuristisch dashboard dat is vervaardigd uit niet al te fraaie materialen. De zitpositie in de CR-Z is lekker laag en sportief.

Leo Jegen van Honda Nederland benadrukt het unieke concept van de CR-Z: “Het is een hybride met een handgeschakelde zesbak. Geen enkele concurrent kan dat aanbieden.” Hij geeft aan dit er door dit systeem wel compromissen zijn gesloten. De CO2-uitstoot ligt bijvoorbeeld hoger dan bij de Insight, waardoor de auto niet in de veertien procent bijtellingscategorie valt.

“Een CO2-uitstoot van minder dan 100 g/km is geen doel op zich. We willen hybridetechniek en het daarbij behorende lage brandstofverbruik voor een zo breed mogelijk publiek aanbieden. Wij zijn straks een van die eerste merken die over de hele modelrange hybrides heeft”, aldus Jegen. Hij benadrukt ook nog even dat hybrides voor een groot publiek bereikbaar moeten zijn. “Ik wens BMW veel succes met de X6 hybride.”

Een andere primeur is de 3R-C. Het ding zit tussen een motorfiets en een auto in maar bevindt zich nog in de conceptfase. Toch acht Jegen de kans dat een dergelijk voertuig in de nabije toekomst op de markt komt groot: “Het is niet zomaar een showmodel.”