Honda steelt show met New Small Concept

Geen reacties

Op de autoshow van New Delhi buitelen de Japanse fabrikanten over elkaar heen om aandacht te trekken. Wat ons betreft lukt dat Honda het best met deze ‘New Small Concept’.

Écht nieuws ontbreekt vooralsnog op de autoshow van New Delhi maar aan conceptcars geen gebrek. Ook Honda laat zich niet onbetuigd. De New Small Concept is een studiemodel voor een stadsauto. Het model is in eerste instantie bedoeld voor landen als India en Thailand maar zou zomaar eens in aangepaste vorm naar Europa kunnen komen als verlate opvolger van de Logo.

De codenaam waaronder Honda werkt aan de compacte auto is opvallend: 2CV. Het merk heeft met de The New Small Concept een onderscheidend ontwerp neergezet. De coupe-achtige raamlijn wekt de illusie dat de auto drie deuren heeft maar als je goed kijkt blijken dat er vijf te zijn.

In India komt de auto met 1,0- en 1,2 liter motoren op de markt. Honda wil voor 2011 starten met de verkoop, een jaar later dan Toyota met de Etios. Ook daarvan debuteerde vandaag een conceptmodel op de autoshow van New Delhi. Deze Honda staat echter nog wat verder van de werkelijkheid af. Het is te hopen dat het Japanse merk niet al te veel zal wijzigen aan dit guitige ontwerp.