‘Honda werkt nu al aan verbeterde Insight’

Geen reacties

Het leek zo mooi. De Honda Insight kende een vliegende verkoopstart in Japan en werd zelfs als eerste hybride de bestverkopende auto in het land. Totdat de Toyota Prius kwam. Dat zit de hoge heren bij Honda niet lekker en daarom werkt het merk nu al aan een verbeterde versie.

Na de succesvolle verkoopstart in Japan zit Honda nu met een kater. Sinds de komst van de nieuwe Prius is de vraag naar de Insight behoorlijk afgenomen. Sinds enkele maanden prijkt de hybride van Toyota bovenaan in de verkoopstatistieken.

Het Engelse Autocar meldt dat de engineers van Honda nu flink worden gepusht om de Insight te verbeteren. De Insight moet zuiniger worden zodat het gat met de Prius weer kleiner wordt. Ook zou het merk verbeteringen willen doorvoeren aan het chassis, zodat de auto stabieler op de weg ligt.

De Insight haalt nu een brandstofverbruik van 4,4 l/100 km (1 op 22,7), terwijl de sterkere en grotere Prius 3,9 l/100 km (1 op 25,6) weet te halen – volgens de fabrieksopgaven dan. Ook de CO2-uitstoot van de Toyota is aanzienlijk lager (89 g/km) dan die van de Insight (101 g/km).