Honda: geen spijt van vertrek uit Formule 1

Geen reacties

Honda heeft geen spijt van het vertrek uit de Formule 1. Brawn GP, dat voortkomt uit het F1-team van Honda, won vorige week het wereldkampioenschap. Een succes waarin Honda jarenlang heeft geïnvesteerd maar waarvan het merk nu niet de vruchten kan plukken.

Het moet toch minstens een keer door het hoofd van de hoge heren in Japan zijn geschoten: wat nou als we het Formule 1-team niet hadden verkocht..? Dan had de naam Honda aan het succes gehangen van het team dat nu wereldkampioen is geworden, Brawn GP. Die renstal is voortgekomen uit het team van Honda, enkele maanden nadat het Japanse merk de stekker eruit trok vanwege de economische crisis.

Takanobu Ito, de CEO van Honda, zegt nu tegen het Britse tijdschrift Autocar dat er ‘no hard feelings’ zijn over het vertrek van Honda uit de koningsklasse van de autosport. Hij heeft geen spijt van de terugtrekking en is blij voor Brawn GP. Een deel van het succes is te danken aan de jarenlange inspanning van Honda, die nu eindelijk tot resultaat leidt.

Engineer Ross Brawn, die bij het team van Honda op de loonlijst stond, nam de renstal dit jaar op het laatste moment over en doopte het tot Brawn GP. Niemand vermoedde toen dat het bijna ter ziele gegane team een klein jaar later wereldkampioen zou worden.