Honda P-Nut concept: voor de show

Geen reacties

Op de Autoshow van Los Angeles maakt Honda de blits met de P-Nut Concept. Deze conceptcar is puur voor de show want productieplannen zijn er niet.

Honda wil graag de aandacht trekken op de autoshow van Los Angeles en doet dat met de P-Nut conceptcar. P-Nut staat voor Personal Neo Urban Transport. Simpeler gezegd: de P-Nut is een concept voor een stadscoupé, die een gestroomlijnde vormgeving moet combineren met veel binnenruimte.

De auto biedt plaats aan drie personen. De bestuurder zit centraal voorin en de twee achterpassagiers naast elkaar erachter. De P-Nut is slechts 3,40 meter lang, 1,75 meter breed en 1,44 meter hoog en ontworpen door Honda’s designcentrum in de Verenigde Staten.

De motor ligt achterin en drijft de achterwielen aan om zoveel mogelijk ruimte te besparen. Dat kan volgens Honda een elektromotor of een verbrandingsmotor zijn maar een hybride is ook mogelijk. Niemand die zich daar druk over maakt in Los Angeles, de P-Nut is puur voor de show. Honda heeft geen productieplannen met het model.