Eerste foto vernieuwde Honda CR-V

Geen reacties

Honda heeft op z’n Japanse website de eerste foto van de vernieuwde CR-V gepubliceerd. De gefacelifte SUV maakt z’n debuut op de IAA in Frankfurt volgende maand en dat is zo ongeveer de enige informatie die Honda tot die tijd kwijt wil.

De Honda CR-V krijgt een bescheiden facelift om verse concurrenten als de Kia Sorento van repliek te dienen. De vernieuwde CR-V heeft een wat chiquer aanzien waardoor de SUV nog meer richting ‘cross-over’ leunt. Of Honda ook versies met alleen voorwielaandrijving gaat aanbieden is nog niet bekend maar steeds meer cross-overs en SUV’s bieden deze – goedkopere – mogelijkheid.

De facelift van de CR-V is bescheiden maar door de toepassing van minder zwarte, ongespoten kunststof delen kun je de vernieuwde SUV direct herkennen. Honda past meer chroom toe en de grille met Honda-logo is wat groter van formaat. Ook zien we nieuwe lichtmetalen wielen en een nieuw ontworpen voorbumper.

De Honda CR-V kwam in januari 2007 op de markt en kon in z’n eerste twee verkoopjaren op veel belangstelling rekenen. In 2007 vonden ruim 1.600 exemplaren een eigenaar, een jaarverkoop die z’n voorgangers nooit wisten te halen. De vernieuwde CR-V debuteert op de IAA in Frankfurt en staat tegen het einde van het jaar bij de dealer.