Prijzen en details vernieuwde Honda CR-V bekend

Geen reacties

Honda heeft de prijzen en details bekend gemaakt van de gefacelifte CR-V. Het goede nieuws is dat de SUV niet in prijs omhoog gaat en dat er een krachtigere dieselmotor onder de kap ligt.

Zo’n vijf maanden nadat de eerste foto van de gefacelifte CR-V uitlekte komt Honda zelf met informatie over de geretoucheerde SUV naar buiten. Aan de buitenzijde blijven de wijzigingen beperkt tot wat nieuwe lakkleuren, anders vormgegeven bumper en grille en nieuwe 17 en 18 inch lichtmetalen wielen.

In het interieur past Honda hoogwaardiger materialen toe en betere isolatie moet zorgen voor meer rust in de cabine. Het belangrijkste nieuws is de verbeterde dieselmotor, die 10 pk en 10 Nm koppel meer levert dan in het uitgaande model. Het totaal komt daarmee op 150 pk en 350 Nm koppel. Honda geeft een brandstofverbruik van 6,5 l/100 km (1 op 15,3) en een CO2-uitstoot van 171 g/km op.

De dieselmotor is in de CR-V nu ook leverbaar in combinatie met vijftraps automaat. Aan de 2,0 liter benzinemotor verandert niets. Aan de prijzen ook niet, wat inhoudt dat de SUV voor minimaal 34.900 euro in de prijslijst staat. De dieseluitvoering is er vanaf 40.550 euro en in combinatie met de automaat dien je ministens 45.510 euro op tafel te leggen. De vernieuwde CR-V staat op 10 maart bij de Nederlandse dealers.