‘Honda CR-Z ook als Type R’

Geen reacties

Honda werkt aan een snelle uitvoering van de CR-Z die het bekende Type R-label opgeplakt zal krijgen. Dat meldt het Britse tijdschrift Auto Express.

Honda komt volgend jaar met een CR-Z Type R. Auto Express meldt dat het Japanse merk de potente hybride zal voorstellen op de autoshow van Tokio in 2011. Met een totaal vermogen van 200 pk moet de Type R meer recht aan het sportieve uiterlijk doen dan de ‘gewone’ CR-Z.

De brandstofmotor van de CR-Z wordt opgepept van 113 naar 150 pk en een grotere elektromotor levert 50 pk, in plaats van de standaard 13 pk. De Type R zal worden verlaagd en krijgt stijvere veren en betere remmen. Uiteraard ontbreken de uiterlijke aanpassingen, zoals dikkere bumpers en zijskirts, niet op de Type R.

De sportieve CR-Z krijgt een extra, instelbare sportieve rijmodus. De standaard coupé heeft al drie in te stellen modi. De gas- en stuurrespons en de mate van assistentie van de elektromotor worden hiermee beïnvloed. Honda heeft de komst van de CR-Z Type R nog niet officieel bevestigd. De standaard CR-Z maakt z’n Europese debuut op de autosalon van Genève over twee weken.