Honda Insight best verkochte auto in Japan

Geen reacties

Honda lijkt met de Insight een regelrechte klapper in huis te hebben. Op de thuismarkt Japan staat het model twee maanden na z’n introductie bovenaan in de verkooplijsten.

Voor het eerst in de geschiedenis voert een hybridemodel de verkooplijsten aan in Japan. Honda kan nu al van een enorm succes spreken. De Insight weet duizenden kopers naar de showroom te lokken, ondanks de economische malaise die ook in het land van de rijzende zon hard is toegeslagen.

In april bereikte de populairiteit van de Insight een voorlopig hoogtepunt, met 10.481 verkochte exemplaren mag de Insight zich het best verkochte model van Japan noemen. Hij stoot daarmee de Jazz, die in Japan onder de naam Fit wordt verkocht, van de troon.

Of de Insight in Europa net zo’n succes wordt is nog even afwachten. In Nederland is de verkoop afgelopen maand pas van start gegaan dus bij de bekendmaking van de verkoopcijfers van mei weten we of de hybride ook hier aanslaat. Het lage bijtellingstarief (veertien procent) en de relatief lage instapprijs spreken in z’n voordeel.