Honda Skydeck Concept biedt instapgemak

Geen reacties

Met spectaculair openende deuren en een ingenieus stoel-stapelsysteem biedt de conceptcar Honda Skydeck een hoop instapgemak. Honda peilt de reacties op de hybride zespersoons-MPV om te beslissen of de concept in productie zal gaan.

Honda is op de Tokyo Motor Show, volgende maand in Japan, aanwezig met een flink aantal conceptcars. De opvallendste is de Skydeck Concept. De eerste aanblik toont een ruimteauto met drie zitrijen zoals we die ook kennen van andere fabrikanten. Maar de Skydeck Concept biedt veel meer instapgemak.

De voorste deur opent naar boven terwijl de achterdeur naar de andere kant wegschuift. Dat maakt de voorste en middelste zitrij tegelijkertijd goed toegankelijk. Nog makkelijker wordt het wanneer de lichtgewicht stoel op de tweede zitrij onder de pootloze zitting van de bestuurder wordt geschoven. Het creëert een zee van ruimte om de derde zitrij, een bank, te bereiken.

Verder valt vooral het panoramadak op, dat van de motorkap tot halverwege het dak in een stuk doorloopt. Honda heeft de wielen en het dashboard voorzien van fluoriserend lichtgroen. De Honda Skydeck Concept is een hybride auto. In tegenstelling tot de hybride Honda Insight liggen de accu’s niet onder de vloer maar in de middenconsole van de auto.

De Skydeck is niet de enige conceptcar van Honda op de Tokyo Motor Show. Het merk stelt ook een doorontwikkelde CR-Z Concept ‘2009’ voor, plus enkele modellen voor de Japanse markt. Ook de ‘vierkante’ EV-N is nieuw. Het gaat om een geheel elektrisch rijdende stadsauto. De naam verwijst naar klassieke Honda-modellen, in het bijzonder de N360 uit 1967. Het uiterlijk van de EV-N, hoewel duidelijk eigentijds, is geïnspireerd op deze klassieker.