Toekomst volgens Honda: 3R-C driewieler

Geen reacties

Honda denkt na over elektrische mobiliteit in stedelijke gebieden in de toekomst. Het resultaat is de driewielige 3R-C, die het midden houdt tussen een motor en een auto.

Honda laat op de autosalon van Genève de 3R-C zien, een driewielig en volledig elektrisch aangedreven stadsvoertuig. Het autootje biedt plaats aan slechts een persoon en wat bagage, die in een afsluitbare ruimte voor de bestuurder kan worden geplaatst.

De elektrische aandrijflijn is zo laag mogelijk ingebouwd zodat het zwaartepunt ook laag ligt. Dat zorgt voor een stabiele wegligging. Honda rept met geen woord over zaken als actieradius en vermogen. De 3R-C showt dan ook vooral hoe ‘een elektrisch voertuig’ voor gebruik in de stad eruit zou kunnen zien.

Als de 3R-C geparkeerd staat dan zorgt een transparante kap ervoor dat de kuip droog blijft. Bij het openen transformeert deze kap tot windscherm. Voor koud weer heeft Honda een speciale flexibele afdekking ontwikkeld die het bovenlichaam tegen weer en wind beschermt. Het 3R-C is niet de enige compacte elektrische conceptcar die Honda in Genève laat zien, de EV-N (derde afbeelding) is voor het eerst te bewonderen in Europa.