Komst hybride Honda CR-Z en Jazz bevestigd

Geen reacties

Honda-CEO Takanobu Ito bevestigt vandaag de komst van twee hybride modellen naar Europa. Eind 2009 kunnen we de compacte sportcoupé CR-Z verwachten, later volgt de Honda Jazz Hybrid.

De twee hybrides verschijnen volgend jaar eerst op de Japanse markt. Daarna is Europa aan de beurt, omdat hybrides hier goed verkopen door het gunstige belastingklimaat. De Honda CR-Z en Jazz worden uitgerust met de bekende hybride aandrijflijn van Honda, Integrated Motor Assist (IMA). Deze lijn kenmerkt zich door het compacte formaat, lichte gewicht en de hoge efficiency.

De Honda CR-Z werd als concept onthuld op de Tokyo Motor Show in 2007. Nu wil het merk de (pre-)productieversie tonen op dezelfde autoshow aanstaande oktober. De auto zou dezelfde motoren krijgen als die in de Honda Insight, plus snellere versies. Naast de CVT-transmissie zou voor het eerst een manuele versnellingsbak met zes verzetten geleverd worden bij een hybride.

Honda levert op dit moment al twee hybride modellen op de Nederlandse markt. Dat zijn de Civic Hybrid en de Insight. Die laatste is zo’n verkoopsucces, vooral in Japan, dat Honda extra productiecapaciteit heeft gerealiseerd. Het Japanse merk ontwikkelt momenteel een nieuwe hybride aandrijflijn naast IMA. Deze nieuwe aandrijving zal geschikt zijn voor middenklassers en grotere automodellen zoals de Honda Accord.