Takanobu Ito nieuwe CEO Honda

Geen reacties

Honda heeft een nieuwe CEO, vanaf april bekleedt Takanobu Ito de hoogste functie binnen het bedrijf. De huidige topman Takeo Fukui blijft aan als adviseur maar waarom hij aftreedt is niet bekend.

Ito moet Honda door de huidige economische crisis loodsen. Naast CEO wordt Ito ook hoofd van de ontwikkelingsafdeling, waar hij de komende jaren de nadruk zal leggen op het ontwikkelen van groene technologieën. Door de dubbelfunctie worden de lijnen binnen de organisatie korter en kan er sneller worden ingespeeld op de snel veranderende markt.

Takanobu Ito werkt sinds 1978 bij Honda, waar hij al vele functies bekleedde. Zo was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de NSX en was hij een paar jaar directeur van Honda in Amerika. De Japanner komt op een slecht moment want de economische crisis is ook bij Honda goed voelbaar. Zijn voorganger, de 64-jarige Takeo Fukui die sinds 2003 aan het roer staat bij Honda, blijft aan als adviseur bij het merk.

Honda besloot onlangs te stoppen met z’n Formule 1-activiteiten en de ontwikkeling van snelle modellen als de NSX en S2000 is stopgezet. De komende jaren richt Honda het vizier op hybride-modellen, de nieuwe Insight en de nog te onthullen CR-Z en Jazz Hybrid zijn de belangrijkste modellen.