Honda Civic prototype smaakt naar meer

Geen reacties

Honda heeft zich uitgeleefd op het prototype van de nieuwe Civic die in Genève onthuld werd. Als deze auto zó in productie wordt genomen, zou dat wel eens voor een verkoopimpuls kunnen zorgen.

Het voorproefje van de nieuwe Honda Civic valt op door zijn sportieve belijning. Het woord dynamisch is er met recht op van toepassing en we hopen dan ook dat dit in de productieversie terug zal komen. Vergeleken met het vorige, toch wat gezapige model is het namelijk een flinke verbetering. Overigens gaat het gerucht dat die definitieve versie al in september op de IAA in Frankfurt staat.

Veel is er nog niet bekend van de nieuwe Civic, behalve dat hij net als zijn voorganger als drie- en vijfdeurs hatchback en als Coupé op de markt komt. Op de beurs in Genève stond de vijfdeurs hatchback, maar die twee extra deuren zijn zo fijntjes weggewerkt dat ze nauwelijks opvallen. Als je zegt dat dit de nieuwe Civic Coupé zou zijn, geloof je het ook.

Net als bij het vorige model, wordt deze Civic uitgevoegd met een IMA-hybridemotor, die bestaat uit een gecombineerde benzine- en elektromotor. De 2.2 liter CTDi-dieselmotor uit de Accord en de CR-V krijgt in ieder geval ook een plekje in het motorenassortiment. Hoeveel peekaas die in de Civic zal leveren is nog onbekend. Ook gegevens over benzinemotoren moeten we u voorlopig nog schuldig blijven.