Formule 1-team Super Aguri failliet

Geen reacties

Het Japanse Formule 1-team Super Aguri is niet meer. Het team houdt per direct op te bestaan omdat het kampt met acute geldnood. Eigenaar Aguri Suzuki maakte dat vandaag bekend op een persconferentie.

De Formule 1 is vanaf nu een team armer, Super Aguri is niet meer. Tijdens de race komend weekend in Istanbul zullen ze er niet meer bij zijn. Het onheil hing al een tijdje in de lucht, motorleverancier Honda moest toeschieten om te zorgen dat het team aanwezig kon zijn de afgelopen race in Spanje. Coureurs Anthony Davidson en Takuma Sato moeten de rest van het seizoen toekijken vanaf de zijlijn.

Super Aguri kampte al langere tijd met geldgebrek en kon dit seizoen amper het hoofd boven water houden. De Britse Magnagroep beloofde in maart een financiële injectie, maar die deal ging niet door. Vorige week kwam het Duitse bedrijf Weigl om de hoek als redder, maar ook deze investeerder liet het uiteindelijk afweten.

Er restte het team niets anders dan ophouden te bestaan, er is geen geld meer om deel te nemen aan de races. Super Aguri heeft in z’n driejarige bestaan slechts vier punten behaald, allemaal in het vorige seizoen. Dit jaar was de 13e plaats, van Takuma Sato in Barcelona, het hoogst haalbare.