Honda lanceert nieuwe Odyssey in Japan

Geen reacties

Honda introduceert de nieuwe Odyssey in Japan. Het model is na vijf jaar aan verfrissing toe. Hoewel de rijeigenschappen volgens Honda al dynamisch waren, heeft het Japanse merk verder geschaafd aan het comfort en het uiterlijk opgefrist.

De voorkant van de nieuwe Odyssey vertoont veel gelijkenissen met die van de waterstofauto FCX Clarity en hybridemodel Insight. Het is Honda er blijkbaar veel aan gelegen om de projecten met alternatieve aandrijving meer te betrekken bij de rest van het gamma en niet op zichzelf te laten staan.

En dat geldt niet alleen voor het uiterlijk. De Honda Odyssey heeft ook duidelijk een zuinig karakter. De 203 pk sterke 2,4-liter i-VTEC benzinemotor kent voortaan namelijk een lager verbruik. Zeker wanneer gebruik wordt gemaakt van continu variabele transmissie en de ‘intelligente’ airconditioning kunnen bestuurders veel brandstof besparen. Eventueel is de Odyssey ook leverbaar met vierwielaandrijving.

In de Verenigde Staten rijdt overigens ook een model rond met de naam Odyssey, maar dat is een compleet andere auto. Waar de Amerikaanse Odyssey een grote MPV is, kent de Japanse versie bescheidener afmetingen. Al biedt de Japanse Odyssey nog altijd plaats aan zeven personen.