Nieuwe Honda Accord nauwelijks duurder

Geen reacties

Honda heeft de prijzen bekend gemaakt van de nieuwe Accord. Goed nieuws: hij is nauwelijks duurder dan zijn voorganger, maar wel een stuk veiliger en moderner.

De nieuwe Honda Accord is verkrijgbaar vanaf 30.900 euro, dan rijd je in de 2.0 sedan met Comfort-uitrustingsniveau. Een stapje hoger staat de Elegance, die 32.800 euro kost. De meest luxe variant is de 38.300 euro kostende Executive.

Naast de 2.0 benzinemotor is er ook een 2.4 beschikbaar die alleen als Executive verkrijgbaar is voor 42.400 euro. De Tourer is 1.600 euro duurder dan de sedan, op de Executive-uitvoering na. Die heeft een meerprijs van 2.300 ten opzichte van z’n sedanbroertje. Als laatste er is nog de splinternieuwe 2.2 i-DTEC dieselmotor, die verkrijgbaar is vanaf 36.600 euro. De prijzen van de Tourer met diesel zijn nog niet bekend.

Met de Honda Accord profileert het Japanse merk zich met name op het gebied van veiligheid. De middenklasser heeft tal van noviteiten op het gebied van actieve en passieve veiligheid. De nieuwe Accord staat in juli bij de dealer, de Tourer volgt in september.