Honda Remix voedt geruchten nieuwe CRX

Geen reacties

Honda presenteert op de Los Angeles Auto Show de nieuwe concept car Remix. De shooting brake moet sportiviteit met gebruiksgemak combineren. Honda benadrukt dat het om een studiemodel gaat, maar de compacte driedeurs coupé zou zo maar eens een opmaat kunnen zijn voor de nieuwe Honda CRX.

De Honda Remix staat op een compact sportonderstel en is voorzien van een viercilinder motor in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Prestaties van de tweezits sportauto zijn niet bekendgemaakt. De aanwezigheid van de agressief ogende Brembo remmen duidt er echter op dat de Remix wel van een beetje tempo houdt.

De doorgetrokken voorruit geeft het studiemodel de allure van een straaljager. De vormen van de Honda Remix worden benadrukt door de toepassing van gepolijst aluminium rondom. “De Remix is een pure Honda”, vertelt topman John Mendel namens de ontwerpers van Honda R&D America’s Inc Advanced Design Studio. “Het idee erachter is om met een laag gewicht en simpele constructie te zorgen voor veel rijplezier.”

Honda vindt echter de dagelijkse bruikbaarheid minstens zo belangrijk. Dankzij de shooting brake carrosserie biedt het model meer bagageruimte dan een doorsnee coupé. Vooralsnog is de Honda Remix alleen in Los Angeles te zien, maar de geruchtenmolen over de komst van een nieuwe CRX is in volle gang gezet.