(Beeld)schone Honda OSM blijft concept car

Geen reacties

Honda heeft in Londen het doek getrokken van de erg mooie hybride concept car OSM, die als missie heeft om fraai design en rijplezier te verbinden aan de begrippen hybride en emissies. De lichtgewicht roadster blijft een designstudie en is voorlopig geen voorbode van een nieuwe S2000.

De OSM is Honda’s visie op een milieuvriendelijke, lichtgewicht roadster, die zich kenmerkt door een fraai, helder design. Over de machinerie zijn verder geen details bekendgemaakt, maar deze moet in elk geval zorgen voor lage emissies. Het ‘Open Study Model’ moet het hybride aandrijfconcept en het meer milieuvriendelijke karakter van Honda’s nog wat sexier maken, aldus projectleider Andreas Sittel: “waarom zou een schonere auto niet ook heel aantrekkelijk zijn?”

Het uitgangspunt van het project OSM was ‘Clean and Dynamic’, wat tot uiting komt in de mooie vloeiende lijnen plus enkele scherpe accenten die de compacte roadster kenmerken. Met de platte lichtunits in de ronde achterzijde, doet de OSM ons wel een beetje denken aan de Alfa Romeo Spider uit de jaren negentig. Het dashboard is een vloeiende gevormde, egale vlakte, verpakt in blauw leder.

Recht voor de bestuurder staat een compact instrumentarium, dat lijkt op de unit die ook in de Civic wordt toegepast. De pook van de semisequentiële versnellingsbak heeft een geïntegreerde startknop. Achter het stuur staan peddels voor extra schakelplezier.

Het design van de OSM is afkomstig van Honda’s Europese ontwerpcentrum, dat in het Duitse Offenbach is gevestigd. De OSM is volgens Honda nog altijd nadrukkelijk een concept, waarvoor geen productieplannen bestaan.