Honda breidt hybride-programma uit

Geen reacties

Honda legt de focus de komende tijd op hybride modellen. In Parijs werd de conceptcar Insight onthuld waarmee Honda grootse plannen heeft in de nabije toekomst.

Leo Jegen, de PR-man van Honda, geeft aan dat de Insight voor 85 procent productieklaar is. Op de Autoshow van Detroit in januari 2009 zal de productieversie worden onthuld en in april 2009 komt ‘ie in Nederland op de markt. De Insight verschilt van Civic Hybrid in vele opzichten. Naast het volledig nieuwe ontwerp wordt de Insight op een nieuw onderstel gebouwd. De accu’s zijn in de bodem ingebouwd waardoor de gewichtsverdeling beter is en de bagageruimte in tact blijft.

Honda wil wereldwijd 200.000 Insights gaan verkopen. Mede dankzij het groot afzetten van het model kan de prijs laag blijven. Leo Jegen verwacht zelfs dat ‘ie goedkoper zal worden dan de Civic Hybrid, die onder zakelijke rijders erg populair is en gewoon in het gamma blijft. De Insight gaat zich meer op de particuliere markt richten.

Voordat het zover is verschijnt eerst de nieuwe Jazz half november. Volgens Jegen heeft het model de grootste kofferruimte in z’n segment. De nieuwe 1.2 en 1.4 benzinemotor zijn zuiniger en krachtiger geworden. De Jazz wordt verkrijgbaar vanaf 14.500 euro.