Honda Civic Type R Special Edition voor Nederland

Geen reacties

Hou je van de Honda Civic en van snel rijden? Dan is er goed nieuws voor je. De Honda Civic Type R Special Edition komt naar Nederland.

Honda presenteerde op de Autosalon van Parijs in 2008 een snelle Civic-uitvoering, de Honda Civic Type R Special Edition. Vandaag maakt de Honda-importeur bekend dat deze speciale uitvoering ook op de Nederlandse markt beschikbaar komt.

De Type R Special Edition is een eerbetoon aan Honda’s eerste Formule 1-auto uit 1963. De body en 18 inch wielen van de Special Edition zijn daarom gespoten in Championship White. In tegenstelling tot de reguliere Civic Type R heeft deze uitvoering een sperdifferentieel. Daarmee is hij 1,44 sec sneller dan de gewone Type R op Honda’s circuit Tsukaba.

De Special Edition heeft dezelfde motor als de gangbare Type R. Deze atmosferische tweeliter viercilinder produceert 201 pk en 193 Nm. De 0-100 km/u-sprint wordt in 6,6 sec afgelegd en de kilometerteller loopt door tot 235 km/u.

De Honda Civic Type R Special Edition kan per direct worden besteld. Hij zal in juni leverbaar zijn. De prijs is op dit moment nog niet bekend.