Honda Accord 2.0i blinkt uit als caravantrekker

Geen reacties

De Honda Accord 2.0i heeft op zeer overtuigende wijze de ‘Trekauto van het Jaar’verkiezing gewonnen in de B-klasse (middenklasse). De nieuwste Honda oogstte veel lof van de juryleden. ‘Hij geeft je een veilig gevoel’, prees één van de testers.
De zeer goede testscore van de Accord betekent dat Honda nu twee gelauwerde caravantrekkers in haar gelederen heeft, want vorig jaar was de Honda Stream 2.0i zelfs overall winnaar. De belangrijke ‘Trekauto van het Jaar’-verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door het ANWB-magazine ‘Kampeer & Caravan Kampioen’.

De Honda Accord 2.0i moest het opnemen tegen de Mazda 6 Sportbreak, Skoda Superb 2.5 V6 TDI, Toyota Avensis en Opel Vectra 2.0 DTi. Op het testterrein van vrachtwagenfabrikant DAF merkten de juryleden dat de Accord op vrijwel alle fronten boven de mededingers uitsteekt. In de dubbele chicane op het terrein, die werd gebruikt om de grenzen van de auto te verkennen, bleek dat deze bij de Accord moeilijk te vinden waren. ‘Dat zegt wat over de reserves van de auto’, aldus de Kampeer & Caravan Kampioen over de Accord.

Ook de motor van de Accord maakte indruk. ‘Dat ‘ie sportief is kun je niet alleen horen, maar ook voelen. Als het op trekkracht aankomt, laat hij de toch niet geringe tegenstanders ruimschoots de spatlappen zien’, aldus de Kampeer & Caravan Kampioen. Al met al een bijzonder goed rapport voor de Honda Accord 2.0i.

De juryleden testten de genomineerde auto’s samen met een bij het type auto passende caravan. De combinaties moesten onder andere een uitwijk en snelheidsproef ondergaan en vanuit stilstand wegrijden op een helling van 12 procent. Bovendien werd ermee op wegdekken van asfalt, beton en klinkers gereden. De volledige uitslag van de ‘Trekauto van het Jaar’-verkiezing staat in de meiuitgave van de Kampeer & Caravan Kampioen.

Als Sedan en Tourer

Naast de Honda Accord Sedan is onlangs ook de Honda Accord Tourer op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Deze kwalitatief hoogwaardige sportsedan en stationwagon mogen een geremde last tot 1.500 kg trekken. De zevende generatie van de Accord valt op door het bijzondere design, plezierige rijkarakter en de dynamische eigenschappen. Bovendien behoren de onderhoudskosten tot de laagste in het D-segment.

De 155 pk (114 kW) sterke tweeliter motor levert een maximum koppel van 190 Nm bij 4.500 tpm. Deze forse trekkracht is mede van belang bij het trekken van een aanhangerlast. De Accord 2.0i is er met handgeschakelde vijfversnellingsbak en vijftraps automatische transmissie met Sequential Shift. Voor nog meer kracht is er de Accord 2.4i. Deze levert een vermogen van 190 pk (140 kW) en een koppel van 223 Nm bij 4.500 tpm. De overtreffende trap op het gebied van trekkracht is de nog te introduceren Accord i-CDTi. Deze verschijnt eind dit jaar en zal over meer dan 340 Nm beschikken.

Een bijzonder innovatief kenmerk van de nieuwe Accord Tourer is de elektrisch te openen en te sluiten achterklep; uniek in zijn soort. Deze functioneert met een knop op de afstandsbediening van de centrale vergrendeling. Ook met aangekoppelde caravan komt deze functie zeer van pas. Het is nu mogelijk om de achterklep vanuit een positie schuin achter de auto te bedienen, waardoor de caravandissel niet in de weg zit, zoals bij handmatig bedienen vaak het geval is.

De prijzen van de Accord 2.0i zijn als volgt:

  • 2.0i Comfort sedan, * 27.990,- incl. BTW/BPM
  • 2.0i Comfort Tourer, * 30.190,- incl. BTW/BPM
  • 2.0i Sport sedan, * 30.120,- incl BTW/BPM
  • 2.0i Sport Tourer, * 32.320,- incl. BTW/BPM

De meerprijs voor de geavanceerde vijftraps automaat met Sequential Shift is * 2.300,-.