Officiële foto’s Honda CR-V

Geen reacties

Zoals beloofd heeft Honda vandaag officiële foto’s van de nieuwe CR-V verspreid. Het beeldmateriaal was eerder al uitgelekt op internet, maar is nu ook in hoge resulotie vrijgegeven. Het afgebeelde blijft gelijk, een verfriste versie van Honda’s SUV.

Honda spreekt zelf van een ‘frisse wind door het SUV-segment’. Dat zou voornamelijk moeten blijken uit het hoge uitrustingsniveau. Zo beschikt de derde generatie CR-V over diverse technische innovaties, die in deze klasse nog niet vaak zijn toegepast, zoals Adaptive Cruise Control, dat de afstand tot de voorligger op een verantwoorde afstand houdt en het Collision Mitigation Brake System. Het CMBS waarschuwt met drie verschillende signalen de bestuurder wanneer de afstand tot een voorligger te klein wordt en grijpt automatisch in wanneer een botsing dreigt, door actief krachtig te remmen en de veiligheidsgordels op de voorstoelen preventief aan te spannen.

De nieuwe CR-V wordt leverbaar met een 2,0 liter benzinemotor of een 2,2 liter diesel. De met een roetfilter uitgeruste 2.2i CTDi won in 2005 een Engine of the Year award. De volledig nieuwe benzinemotor is gebaseerd op de 1.8-liter SOHC iVTEC-krachtbron uit de Civic. In de CR-V is de motor goed voor een maximaal vermogen van 150 pk en een maximumkoppel van 190 Nm. De sprint van 0 naar 100 km/h is in 10,2 seconden volbracht (de automaat doet er twee seconden langer over).
Op de Salon van Parijs wordt de Honda CR-V aan de wereld getoond en vanaf januari staat het nieuwe model in de showroom.