Gevoelige klap voor Ford F-150

Geen reacties

De Amerikanen zijn nu definitief om. ‘Bigger is better’ gaat niet langer op in de Verenigde Staten, het zijn juist de kleine auto’s die momenteel ‘hot’ zijn. Voor het eerst in bijna zeventien jaar staat de Ford F-150 pick-up niet bovenaan de Amerikaanse verkoopranglijst.

Maar liefst vier Japanse modellen zijn de oer-Amerikaanse truck met laadbak gepasseerd. De Honda Civic is de nieuwe leider. Met 53.299 verkochte exemplaren zette het model afgelopen maand meteen een nieuw verkooprecord neer. Ook de Toyota’s Corolla en Camry overschreden de magische grens van 50.000 nieuwe registraties in één maand. De Ford F-150, waarvan 42.973 stuks werden verkocht, moet verder de Honda Accord voor zich dulden.

De verkoopcijfers laten er geen misverstand over bestaan dat Amerikanen nu echt hebben ingezien dat zuiniger rijden geen kwaad kan. Ford is dan ook niet verbaasd, maar uiteraard wel teleurgesteld, dat er een einde is gekomen aan de dominantie van de F-150. Het model stond sinds oktober 1991 bovenaan in de Amerikaanse verkoopstatistieken. De F-serie is van groot belang voor het Amerikaanse concern. De pick-ups zijn verantwoordelijk voor de helft van de omzet van de Ford Motor Company.