Honda Civic Type R onthuld

Geen reacties

De nieuwe Honda Civic Type R telt welgeteld 1 pk meer vermogen dan zijn voorganger. Honda vond 200 pk eigenlijk wel genoeg en richtte zich liever op andere zaken. Zoals een afslankdieet. De Type R is ongeveer veertig kilo lichter dan de standaard Civic.

Overigens is de nieuwe Type R nog wel wat zwaarder dan zijn voorganger, maar door een verbeterde stroomlijn en andere versnellingsbakverhoudingen heeft dat geen invloed op de prestaties. De Honda Civic Type R sprint in 6,6 seconden van nul naar honderd en de topsnelheid bedraagt 235 km/h. Hoewel het vermogen en de prestaties nagenoeg gelijk zijn aan de vorige editie, gaat het wel degelijk om een vernieuwde versie van de tweeliter viercilinder VTEC-motor.

De aanwezigheid van de potente krachtbron wordt verraden door een forse luchtinlaat aan de voorzijde. Ook de 18 inch lichtmetalen wielen en achterspoiler laten de intenties van het model duidelijk blijken. Maar voor de rest verschilt de Type R op het eerste gezicht niet al te veel van de normale versie. De Type R ligt wel anderhalve centimeter dichter bij de grond. Binnenin staan natuurlijk kuipstoelen klaar en zijn de meeste luxe accessoires weggelaten. Overigens kunnen deze als opties alsnog worden ingebouwd. De Honda Civic Type R is vanaf maart volgend jaar verkrijgbaar.