Honda Civic Type R in Genève als primeur

Geen reacties

Twee persdagen zijn op de Salon de l’Auto Genève 2006 eigenlijk niet genoeg om al het nieuws dat er te zien is in je op te nemen. Zelden was er zo’n overvloed aan primeurs te bewonderen.

Autokopen.nl was er voor u en verzamelde er al het nieuws. Vrijwel alle automerken kwamen wel met één of twee nieuwe typen op de proppen. Een volledig overzicht vindt u op onze Genève-pagina

HONDA neemt traditioneel een ruime plaats in de Geneefse autosalon. Het hi-tech merk uit Japan beschouwt de Salon in het Palexpo van Genève als één van de belangrijkst beurzen ter wereld en pakt dan ook altijd flink uit. Dit keer is een prominente plaats ingeruimd voor de Civic driedeurs Concept Type R; uitgerust met een tweeliter motor van 200 pk. De productieversie van de Type R wordt vanaf begin 2007 in Nederland verwacht.
Ook nieuw op de Honda-stand is de Europese versie van de Legend. Die is vanaf september 2006 te koop; krijgt een 3,5 liter V6 van 295 pk en gaat vanaf circa 70.000 euro kosten. De Legend krijgt onder meer het nieuwe SH-AWD systeem, waarbij SH staat voor Super Handling. Dit houdt in dat bij de vierwielaandrijving de krachten niet alleen over de voor- en achteras worden verdeeld, maar in bochten voor maximale grip ook afzonderlijk naar het binnenste en buitenste wiel kunnen worden gestuurd. Hierdoor loopt de wagen ”als op rails”, aldus een Honda-woordvoerder. Van de vele technische hoogstandjes noemen we verder het Collission Mitigation System dat botsingen moet voorkomen, adaptieve cruise-control, enzovoort. Merkwaardigerwijs heeft Honda de Lane-keeping Assist nog niet geschikt kunnen maken voor linksgestuurde voertuigen. Dit systeem zit dus nog niet in de nieuwe Legend.