Honda schrapt opvolger NSX

Geen reacties

Honda stopt per direct met de ontwikkeling van de nieuwe NSX. De snelle sportwagen met V10-motor past niet langer in de visie van Honda. De kredietcrisis heeft ervoor gezorgd dat de Japanse fabrikant keuzes moet maken.

Er komt voorlopig geen opvolger voor de NSX. Honda was druk bezig met de ontwikkeling, diverse prototypes reden al enige tijd testritten op de Nürburgring in Duitsland. Bovendien liet het merk een jaar geleden de Acura NSX conceptcar zien (foto’s) die het publiek alvast een hint gaf naar het uiterlijk van de nieuwe supersportwagen.

De NSX zou in 2010 op de markt komen, met een V10-motor die zo’n 560 pk ophoest. Helaas heeft Honda de hele boel afgeblazen. Het merk zegt dat een supersportcar niet strookt met de ‘groene’ visie van het merk. Honda wil zich de komende jaren richten op hybridemodellen als de Insight en CR-Z, die allebei volgend jaar op de markt verschijnen.

Vorige week maakte Honda al bekend te stoppen met de Formule 1 vanwege de kredietcrisis. Het stopzetten van het NSX-project ligt in het verlengde hiervan. Het is niet uitgesloten dat Honda de draad ooit weer oppakt maar in de komende jaren hoeven we niets te verwachten.