Modellen teruggefloten

Geen reacties

Niet lang geleden moesten Toyota en Volkswagen duizenden auto’s terugroepen voor een preventieve reparatie. Nu volgt Honda het voorbeeld en Volkswagen heeft opnieuw een defect geconstateerd.

Volkswagen had in de Verenigde Staten al problemen met de Jetta en de Kever en daar is nu in Duitsland de T5 Multivan bijgekomen. Waar de Amerikaanse auto’s te kampen hadden met een haperend remlicht, kunnen de Duitse Multivans een serieuzer probleem met de remmen krijgen, de handrem kan losschieten. Het gaat om alle Multivans die tot juni 2004 zijn gebouwd in de fabrieken in Poznan en Hannover.

Honda roept wereldwijd ruim 17.000 Civics en Accords van bouwjaar 1995/1996 terug vanwege een probleem met het schuifdak. Het dak kan los gaan zitten en in extreme gevallen zelfs uit de auto vliegen. Vooralsnog zijn er geen gevallen bekend waarbij dit daadwerkelijk gebeurd is. Eigenaren worden verzocht zich te melden bij de Honda-werkplaats en daar zal binnen een halve dag het schuifdak beter vast worden gezet.